Een goede plek voor je kind

Zoek je een goede basisschool die past bij je zoon of dochter? Wij heten je van harte welkom op CBS De Regenboog en vertellen je graag alles over onze school en wat ons bijzonder maakt.

De Regenboog is een protestants-christelijke basisschool, midden in het mooie dorp Lopik. Iedereen die onze identiteit respecteert, is welkom.

03_Regenboog-15

Als we ouders vragen hoe ze de school ervaren, dan waarderen ze de kleinschaligheid, onze inzet voor de kinderen en het open contact met de ouders. Je wordt als ouder nauw betrokken bij de school en de ontwikkeling van je kind.

Zelfvertrouwen

Ons hechte team wil kinderen zelfvertrouwen meegeven. Om dat te bereiken hebben we ons onderwijs goed ingericht en sluiten we aan op de verschillende niveaus van kinderen. Niet ieder kind leert in hetzelfde tempo, op dezelfde manier of heeft behoefte aan dezelfde dingen. Daar hebben wij oog voor.

Optimale ontwikkeling

Voor elkaar zorgen en goed voor elkaar zijn vinden we erg belangrijk. We werken met plezier en willen op die manier het maximale uit elk kind halen. In ons onderwijs worden kinderen uitgedaagd en gestimuleerd om zich optimaal te ontwikkelen. Wij zien de potentie in kinderen en geven je zoon of dochter alle ruimte in zijn of haar ontwikkeling.

Uniek: kunst & cultuur-profiel

Onze school maakt het verschil op het gebied van kunst en cultuur. Dit is een belangrijke pijler in het onderwijs. Al onze leraren zijn opgeleid in disciplines als dans, muziek, beeldend, drama, koken, audiovisueel en techniek. Dit is uniek in Lopik en ver daarbuiten. Hier zijn we trots op. We organiseren jaarlijks vijf inspirerende talentenateliers, waarin we de vele disciplines aanbieden en kinderen nieuwe vaardigheden aanleren. Dan is het altijd feest in de school!

Missie en visie

Wij geloven in de talenten van kinderen en stimuleren kinderen om zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat ieder kind zijn plek vindt in deze wereld.