Kunst & cultuur-profiel

Het kunst & cultuur-profiel van De Regenboog draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Het is een unieke pijler in ons onderwijs.

Het mooie aan ons kunst & cultuur-profiel is dat de kinderen zich kunnen uiten in andere vormen van leren. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen en ontwikkelt de talenten van kinderen.

03_Regenboog-23

Gespecialiseerd team

Bijna al onze leraren hebben een specialisme ontwikkeld op creatief gebied. Dit is uniek in Lopik en hier zijn we trots op. We hebben hierin geïnvesteerd als school omdat we het belangrijk vinden om kinderen naast goede reken-, taal-, lees-, geschiedenis- en aardrijkskundelessen ook een brede culturele en creatieve basis mee te geven. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot veelzijdige en kleurrijke personen.

Talentenateliers

Vijf keer per jaar organiseren wij inspirerende talentenateliers. Gedurende een periode van vier weken krijgen de kinderen een middag les in een creatief vak. Groepsdoorbrekend gaan de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 aan de slag met dans, koken, drama, muziek, audiovisueel, cultureel erfgoed en techniek. Het is dan een groot feest in de school.

De eerste drie weken werken de kinderen aan inspirerende opdrachten en de laatste week gebruiken ze voor hun presentatie. Ze dragen een zelfgeschreven gedicht voor, voeren samen een toneelstuk of dans op, houden een kunstexpositie of openen bijvoorbeeld een restaurant met hun lekkere kookkunsten. We zien de kinderen stralen en bieden ze de kans om op andere vlakken uit te blinken.

taylor-heery-g7dUm6lRvtQ-unsplash

Kunst Centraal

We werken nauw samen met de stichting Kunst Centraal. Zij ondersteunen onze leerkrachten en organiseren diverse culturele activiteiten. Hun programma is zo samengesteld dat je kind op de basisschool tweemaal de disciplines muziek, film, toneel, dans, literatuur en beeldende kunst krijgt aangeboden.

Missie en visie

Wij geloven in de talenten van kinderen en stimuleren kinderen om zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat ieder kind zijn plek vindt in deze wereld.